Companii din subordinea Ministerului Transporturilor, CNAIR, Administrația Porturilor, CFR Infrastructură, Aeroporturi București, urmează să-și transfere conturile de la băncile din Austria (BCR, Raiffeisen) la CEC Bank, pentru că au găsit condiții mai bune la banca de stat, a anunțat marți ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Compania de Drumuri (n.r. CNAIR) și-a anunțat o anumită intenție de a transfera conturile și știu că vor face, mi-au spus și mie, și nu doar Compania de Drumuri, ci și alte companii din coordonarea Ministerului, fie că vorbim de Portul Constanța, Compania Aeroporturi București și altele pentru că au găsit condiții mult mai bune la CEC, explicație cât se poate de simplă“, a transmis ministrul Grindeanu.

Întrebat despre sumele care urmează să fie mutate la CEC Bank, ministrul Sorin Grindeanu a explicat că este decizia fiecărui director care conduce cele peste 50 de companii din subordinea Ministerului Transporturilor, fără a fi impusă.

„Eu nu pot să dictez directorilor de companii ce să facă, v-am spus, am fost anunțat de decizia directorilor, nu doar la Compania de Drumuri și Aeroportul (n.r Otopeni) și tot ce ține de CFR (Infrastructură, Călători și Marfă). Toți Directorii m-au anunțat că vor face acest lucru, transferă conturile la o bancă românească pentru că au condiții mai bune“, a spus el.

În urma veto-ului exercitate de Austria împotriva intrării României în Schengen, persoane publice și politicieni au îndemnat românii să boicoteze firmele, produsele sau serviciile din Austria, fie că este vorba despre benzinării, bănci, produse alimentare sau servicii turistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.