Preşedinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu, a afirmat că decizia CCR care a stabilit că legile justiției sunt constiţionale este una „corectă şi firească” şi că legile vor merge la promulgare, astfel revenindu-se la normalitate. Ea a reamintit că obiectivele României sunt, în prezent, ridicarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen, relatează News.ro.

„Soluţia corectă şi firească, indiferent cât zgomot de fond a fost. Legile justiţiei corectate sunt constituţionale. Ele vor merge la promulgare! Revenim la normalitate! Procedurile s-au desfăşurat în coordonare cu Comisia Europeană, în cadrul MCV. Adoptarea legilor corectate era şi un obiectiv PNRR. Politic s-a greşit mult. Au fost partide politice care au făcut din justiţie terenul lor de joacă un timp, iar asta ne-a costat mult. Am trecut peste aceste momente”, a scris Alina Gorghiu, miercuri pe Facebook.

Ea a adăugat că „astăzi vorbim de interese strategice ale României, pe termen lung”.

„Obiectivele noastre de ţară, în acest moment, sunt ridicarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen. Guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ionel Ciucă va continua demersurile în acest sens”, a completat preşedinta interimară a Senatului.

Curtea Constituţională a respins miercuri sesizările depuse de USR, AUR şi Avocatul Poporului la proiectele de lege din pachetul legilor justiţiei, astfel că acestea merg la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.