Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să recupereze sumele stabilite ca prejudiciu în dosarele penale, pe 17 iunie urmând să fie organizate primele licitaţii privind valorificarea a şase bunuri imobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei, a anunţat preşedintelui instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş.

„Pe lângă combaterea evaziunii fiscale şi creşterea gradului de colectare voluntară, ANAF îşi propune şi să recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de către instanţe în dosarele penale. În acest sens, prin Serviciul său de executări silite cazuri speciale, ANAF organizează, pe 17 iunie, primele licitaţii privind valorificarea a şase bunuri imobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei”, a afirmat acesta.

Bunurile în cauză au fost sechestrate în baza unei decizii definitive pronunţate de instanţă într-un dosar penal de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor, vizându-l pe fostul director al Companiei Naţionale Poşta Română Dan Mihai Toader.

„Este important de precizat că, de la începutul anului, din valorificarea bunurilor sechestrate ca urmare a dosarelor penale, ANAF a reuşit să recupereze aproximativ 60 de milioane de lei. Vom continua acţiunile pentru recuperarea acestor prejudicii stabilite de instanţele de judecată”, a adăugat Heiuş, conform Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.