Canada vrea să devină prima țară din G7 care lichidează activele rusești pentru a finanța cu banii astfel obținuți ajutorul acordat Ucrainei, potrivit Le Figaro. Guvernul canadian a anunțat miercuri, de asemenea, noi sancțiuni împotriva a 203 persoane „complice” la tentativa de anexare a Donbasului.

„Căutăm capacitatea nu doar de a pune sechestru, ci și de a autoriza confiscarea activelor persoanelor și entităților sancționate și de a ne permite să despăgubim ulterior victimele (ucrainene)”, a declarat ministrul de externe Melanie Joly. În fața presei, premierul Justin Trudeau a declarat că țara sa caută „modalități de a pedepsi și mai mult” persoanele implicate, prin confiscarea proprietăților celor care au fost sancționați.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, Canada a impus sancțiuni împotriva a „peste 1.100 de persoane și entități” complice cu regimul lui Vladimir Putin. Multe dintre aceste sancțiuni au fost luate în coordonare cu aliații săi.

„Suntem prima țară din G7 care propune această nouă putere pentru că suntem convinși că va funcționa”, a declarat ministrul, precizând că nu are „estimări clare” cu privire la sumele care ar putea fi colectate prin acest nou mecanism. Mélanie Joly a subliniat totuși că „activele oligarhilor ruși din Canada sunt considerabile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.