Președintele USR Cătălin Drulă îl critică dur pe președintele Klaus Iohannis după ce a pomulgat marți legile justiției.

”Iohannis calcă în picioare Justiția din România. Nu are pic de respect pentru cetățeni, pentru statul de drept, pentru parteneriatele noastre internaționale.

Comisarul european pentru Justiție i-a cerut să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de a promulga (sau nu) Legile Justiției.

Dar pentru Soluția Iohannis de la Grivco nimic nu contează. Planul de punere sub control a Justiției trebuie definitivat. Dacă pe drum România pierde respectul partenerilor europeni e prea puțin important. Mafia are nevoie de liniște”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți cele trei legi al justiției votate de coaliția PSD-PNL-UDMR și a ignorat cererile opoziției și ale unor organizații non-guvernamentale de a aștepta avizul Comisiei de la Veneția.

Cele trei legi promulgate sunt Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor (PL-x 440/01.09.2022); Legea privind organizarea judiciară (PL-x 441/01.09.2022) și Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii (PL-x 442/01.09.2022).

La 9 noiembrie, Curtea Constituțională respinsese sesizările depuse de USR și Forța Dreptei în legătură cu cele trei legi ale justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.