Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, reclamă, sâmbătă, o ”situaţie revoltătoare” moştenită de la fostele administraţii, respectiv învăţarea în trei schimburi cauzată de lipsa spaţiilor. Primarul anunţă că situaţia a fost remediată la Şcoala Gimnazială ”Herăstrău”

”O situaţie revoltătoare pe care am moştenit-o de la fostele adminstraţii o reprezintă învăţarea în trei schimburi cauzată de lipsa spaţiilor suficiente pentru desfăşurarea cursurilor în unele unităţi de învăţământ. În aceste condiţii, a trebuit să identificăm rapid noi spaţii de învăţământ sau să construim altele noi pentru a stopa în cel mai scurt timp posibil acest fenomen inacceptabil într-o capitală europeană şi care produce numeroase neplăceri părinţilor şi cadrelor didactice”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 anunţă că, începând cu noul an şcolar, elevii de la Şcoala Gimnazială ”Herăstrău” nu vor mai învăţa în trei schimburi.

”Am finalizat lucrările la o construcţie modulară dotată cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea unui act educaţional de calitate. În noul spaţiu de învăţământ îşi vor desfăşura cursurile 10 clase de elevi de la ciclul primar: la parter sunt 5 săli de clasă (125 de elevi), cancelarie, grupuri sanitare pe sexe pentru elevi şi profesori, spaţiu tehnic, iar la etaj sunt tot 5 săli de clasă (125 de elevi) şi 2 grupuri sanitare pe sexe. Astfel, la Şcoala Gimnazială “Herăstrău” am rezolvat problema supraaglomerării şi se va învăţa în două schimburi”, a mai transmis primarul.

Armand a încheiat cu mesajul: ”Continuăm să investim masiv în educaţie şi în viitorul copiilor noştri cu toată opoziţia consilierilor PNL şi PSD”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.