Europarlamentarul Corina Crețu îl acuză, într-o postare pe Facebook, pe șeful statului că nu se implică pe ultima sută de metri pentru a susține aderarea României la Schengen, așa cum o face de pildă președintele Bulgariei, Rumen Radev, care le-a trimis scrisori liderilor statelor membre ale UE prin care îi îndeamnă să ţină cont de realizările Bulgariei şi României pe drumul lor spre aderarea la Spaţiul Schengen.

”Pe ultima sută de metri până la votul decisiv pentru intrarea în spațiul #Schengen, toți liderii țărilor candidate fac presiuni pe toate căile în acest sens. Toți, mai puțin președintele României, parcă mereu ocupat cu altceva decât agenda națională…

Oricâte demersuri am face în Parlamentul European, cea mai importantă voce din partea României la nivel european nu se aude, domnul Klaus Iohannis fiind reprezentantul nostru in Comisia Europeană.

Poate știrea despre apelul omologului bulgar îl va îndupleca, totuși, să militeze și pentru a obține drepturile ce li se cuvin cetatenilor romani.

Mulțumiri Președintelui Bulgariei pentru eforturile pe care le face ca și Romania sa intre in spațiul Schengen”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.