Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, susţine că România ar trebui să propună oficial Comisiei Europene înfiinţarea unui post special, cu rang de comisar European, pentru a coordona împreună cu partea ucraineană reconstrucţia Ucrainei.

”România, este momentul! Am fost la Kiev. Am văzut în direct efectele războiului şi este cazul să ne implicăm mai mult. România ar trebui să propună oficial Comisiei Europene înfiinţarea unui post special, cu rang de comisar European, pentru a coordona împreună cu partea ucraineană reconstrucţia Ucrainei”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta consideră că ”ajutoarele umanitare trebuie să fie asumate şi recunoscute de toate ţările membre UE”.

”UE înseamnă unitate şi este important ca toate statele să aibă aceeaşi abordare cu privire la deschiderea către Ucraina. UE trebuie să vorbească pe o singură voce, atât referitor la ajutoarele pentru Ucraina, dar şi la sancţiunile pentru Rusia”, a mai transmis preşedintele Senatului.

Cîţu a fost săptămâna trecută în Ucraina, la o zi după vizita făcută de premierul Nicolae Ciucă împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.