Președintele Klaus Iohannis a declarat joi la Bruxelles că ”Austria, din motive electorale interne, se opune extinderii Schengen”.

Întrebat de jurnaliști dacă susține petiția Asociației pentru Energie Curată, condusă de fostul ministru Răzvan Nicolescu, Iohannis a spus că ”aceste inițiative sunt salutare, e bine să se știe că nu doar noi, politicienii, ne dorim intrarea în Schenfen și protecția mediului. E bine să avem sprijinul societății civile”.

Petiția cere Parlamentului European să aducă Consiliul UE în fața Curții Europene de Justiție ”pentru lipsa de bună-credință în a acționa și pentru veto-ul abuziv al Austriei”.

”Invităm Comisia PETI să semnaleze în plenul Parlamentului European încălcarea drepturilor fundamentale printr-o rezoluție. Nimeni nu ar trebui să fie mai presus de drepturilor fundamentale garantate de Uniunea noastră. Nu putem să permitem ca 30 de milioane de cetățeni ai UE, români și bulgari, să fie umiliți”, a declarat Răzvan Nicolescu în fața europarlamentarilor.

În petiția Asociației pentru Energie Curată, Nicolescu a invocat Tratatul UE, care prevede cooperarea loială între statele membre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.