Lotul 2 al Autostrăzii București Nord este programat să fie inaugurat miercuri, în intervalul orar 14:00 – 15:00, conform informațiilor obținute de la sursele Economedia. Deși constructorul UMB a finalizat proiectul cu 7 luni înainte de termen, doar 10 din cei 19 kilometri ai lotului, între DN 1 și DN 2, vor fi deschiși circulației. Sectiunea accesibilă va cuprinde traseul de la DN 1 (zona Corbeanca) până la Autostrada A 3 București-Ploiești, deoarece conectarea la DN 2 nu este încă asigurată. Nodul rutier corespunzător acestui tronson, situat pe Lotul 3 Afumați-Pantelimon, se află în faza de proiectare, conform contractului încheiat cu un constructor din China.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au promis că, începând cu sfârșitul anului viitor, se va realiza și conexiunea cu DN 2, iar constructorii chinezi vor începe lucrările pentru cei 2 kilometri lipsă în primăvara următoare.

Într-o declarație făcută vineri, 24 noiembrie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat că Lotul UMB va fi deschis în această săptămână, excluzând însă zilele de joi, 30 noiembrie, și vineri, 1 decembrie, Ziua Națională, când se înregistrează zile libere și evenimente festive.

De asemenea, în perioada de la ora 23:30 de vineri până la ora 04:30 de marți, circulația pe Autostrada A 3 București-Ploiești va fi închisă pe sensul spre Ploiești, între Centura București (DNCB) și nodul rutier Moara Vlăsiei, pentru a permite montarea panourilor de semnalizare pentru A 0.

Ultimele imagini de pe Lotul UMB au fost publicate pe Canalul YouTube Infrastructure Romania.

Contractul pentru cei 19 kilometri a fost semnat la 17 mai 2021 cu UMB, valoarea acestuia ridicându-se la aproximativ 832 milioane de lei fără TVA. Acesta prevede o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 22 de luni pentru execuție și 10 ani de garanție. Ordinul de începere a fost emis la 16 august 2021, iar termenul contractual de finalizare este iunie 2024. În toamna anului următor, Pizzarotti-Retter este așteptat să înceapă lucrările pe Lotul 1 A 0 Nord, între DN 1 Corbeanca și Autostrada A 1 București-Pitești, în baza unui contract semnat la 20 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.