Rafael Nadal a declarat duminică, înaintea turneului de la Madrid, că excluderea jucătorilor ruși și bieloruși de la turneul de la Wimbledon, ca reacție la invazia din Ucraina, a fost o decizie „foarte nedreaptă”, potrivit Le Figaro. „Este foarte nedrept”, a declarat Nadal, care a devenit singurul jucător din lume care a câștigat 21 de titluri de Grand Slam, potrivit Le Figaro. „Nu pot face mare lucru, nu-i așa? Cum este vina lor pentru ceea ce se întâmplă acum, pentru război?”, a întrebat spaniolul de 35 de ani.

„Este foarte nedrept pentru ei, dar, din păcate, aș spune că în acest moment, dacă pentru acești jucători este foarte complicat, ceea ce se întâmplă este atât de nefericit încât, în cele din urmă, ce se întâmplă în sportul nostru nu are practic nicio relevanță când sunt atât de mulți oameni care mor și suferă”, a subliniat fostul număr 1 mondial.

Wimbledon a luat decizia de a-i exclude pe jucătorii ruși și bieloruși de la ediția din 2022 (27 iunie-10 iulie) din cauza invaziei din Ucraina. Printre jucătorii în cauză se numără Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, Andrei Rublev (nr. 8), Arina Sabalenka (nr. 4) și Victoria Azarenka (fostă nr. 1, acum pe locul 17). Această decizie este o premieră în tenisul mondial și a fost imediat criticată vehement de către ATP și WTA. În ambele turnee profesioniste, rușii și bielorușii au voie să joace sub un steag neutru. Cu toate acestea, echipele lor naționale au fost excluse din Cupa Davis și din Cupa Billie Jean King.

„Când un guvern ia măsuri, trebuie să le urmezi. În acest caz, guvernul (britanic) a dat o recomandare, iar Wimbledon a luat o decizie, cea mai drastică posibilă, fără a fi obligat să o ia”, a precizat Nadal.

Djokovic, care calificase decizia drept „nebună”, a declarat duminică că „își menține (poziția)”. „Cred că este nedrept”, a reiterat numărul unu mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.