Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că au început lucrările pentru finalizarea proiectului de reabilitare a buclei de tramvai de pe bulevardul Aerogării şi se estimează ca acestea să dureze şase luni.

Potrivit edilului, lucrările sunt realizate de Societatea de Transport Bucureşti.

„Este vorba despre un proiect sistat de mai bine de zece ani, din cauza unor probleme de natură juridică legate de exproprieri, dar şi de intrarea în insolvenţă a fostului executant.
Se vor moderniza linia de tramvai, reţeaua de contact şi peroanele, se vor reface canalizaţia pentru semafoare, carosabilul şi trotuarele şi se va moderniza cu tehnologie de tip LED sistemul de iluminat public. Conform contractului, lucrările vor dura şase luni”, a scris Nicuşor Dan, miercuri, pe Facebook.

El a explicat că lucrările presupun şi construcţia unui peron în bucla de întoarcere, astfel încât călătorii care folosesc acest traseu să fie mult mai aproape de obiective de interes, precum aeroportul Băneasa.

„Prin reactivarea buclei de întoarcere se va realiza o mai bună desfăşurare a parcului de tramvaie ce deserveşte linia 5, se reduc semnificativ timpii de aşteptare a vagoanelor asigurându-se un flux continuu al acestora”, a adăugat primarul Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.