11 echipe de arhitecţi, peisagişti şi urbanişti s-au înscris cu proiecte în cadrul concursului internaţional de soluţii pentru amenajarea Parcului Lacul Morii, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6 citat de Agerpres.
Concursul a fost lansat în august şi s-a finalizat pe 21 octombrie. De luni până joi proiectele vor fi analizate şi verificate de o comisie tehnică a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), iar de vineri până duminică va avea loc jurizarea. Juriul va fi unul independent, internaţional, format din arhitecţi, peisagişti, urbanişti şi biologi din România, Grecia, Portugalia şi Germania. Marele câştigător al concursului de soluţii va fi anunţat pe 31 octombrie.
„El va fi câştigătorul unui contract de proiectare în valoare de 2.677.700 de lei, fără TVA. Partea de proiectare va dura circa 6 luni, pentru că vorbim de o suprafaţă mare, de kilometri buni. Apoi avem două opţiuni: să scoatem la licitaţie lucrarea, pe acea proiectare sau să facem un contract cadru care să acopere cât mai mult din elementele pe care le conţine proiectarea şi să-l dăm imediat în execuţie. Lucrările vor fi etapizate”, a explicat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. De asemenea, va fi un premiu II de 148.254 de lei şi un premiu III de 74.127 de lei, fără TVA.
Parcul Lacul Morii va fi liniar, cu o suprafaţă de 16,6 hectare, care porneşte din zona barajului Ciurel şi a Parcului Crângaşi, continuă spre zona de nord, include insula şi ajunge până la Chiajna. Va fi o oază de verdeaţă cu zone de recreere, terenuri de sport, spaţii moderne pentru evenimente culturale, chiar şi sporturi nautice pe luciul apei, au adăugat reprezentanţii autorităţii locale.