Prefectul Capitalei, Toni Greblă a solicitat miercuri Primarului General şi Primarilor de Sector să organizeze, în această toamnă şi în primăvara viitoare, ample acţiuni de plantare de arbori şi arbuşti, în acord cu angajamentele luate pentru protecţia mediului şi creşterea calităţii vieţii bucureştenilor.

“Solicit primarilor să îmi transmită ce proiecte vor derula în această toamnă şi în primăvara următoare pentru transformarea Bucureştiului într-o capitală mai verde şi mai curată, în care locuitorii să trăiască într-un mediu prietenos şi curat. Încurajez primăriile să desfăşoare, în parteneriat cu mediul privat şi cu organizaţiile nonguvernamentale, acţiuni de plantare de arbori şi arbuşti, care vor contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală şi la înfrumuseţarea oraşului”, a declarat prefectul Toni Greblă.

În această toamnă, Prefectura Municipiului Bucureşti va derula o primă acţiune de plantare de cireşi japonezi, în efortul de antrenare a tuturor entităţilor interesate (primării, ONG-uri, autorităţi deconcentrate, societăţi comerciale, cetăţeni) la organizarea, participarea sau sprijinirea de activităţi ce pot contribui la înfrumuseţarea Capitalei.

“Ne plângem deseori de schimbările climatice, de calitatea aerului, atunci să facem cu toţii mai mult pentru mediul înconjurător şi pentru oraşul nostru, să plantăm mai mulţi arbori şi arbuşti”, a mai spus prefectul Toni Greblă.

În acest sens, prefectul Capitalei a avut o întâlnire cu directorul Direcţiei Silvice, în care s-a stabilit, în limita atribuţiilor, intensificarea activităţilor de plantare de arbori şi arbuşti.

Specialiştii Direcţiei Silvice vor acorda, la solicitare, sprijin tehnic şi vor pune la dispoziţie, celor interesaţi, prin Prefectură, gratuit, puieţi din speciile brad, tuia, ienupăr, stejar roşu, tei şi arţar argintiu. Din pepinierele proprii, Direcţia va asigura, contra cost, tuturor celor interesaţi puieţi de arbori şi arbuşti deja aclimatizaţi.

Prima acţiune se va desfăşura pe 18 octombrie a.c., începând cu ora 10.00, în spaţiul din faţa Casei Presei Libere. Vor fi plantaţi puieţi de cireşi japonezi de către voluntari din Prefectura Bucureşti, instituţii deconcentrate şi ONG-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.