Liderii PSD o acuză pe Alina Gorghiu, șefa interimară a Senatului (PNL) că a plagiat două proiecte legislative prezentate anterior de Gabriela Firea, ministra PSD a Familiei, au declarat pentru G4Media surse din coaliție.

Acuzațiile vin după ce Alina Gorghiu a anunțat marți că PNL va depune două proiecte de lege în Parlament în această săptămână: reducerea TVA la 5% la anumite categorii de produse pentru copii și patru zile de muncă de acasă, lunar, pentru părinții cu copii până la 8 ani. De precizat că proiectele sunt anunțate cu un an înaintea celor patru runde de alegeri din 2024.

Or, cu aproape o lună înainte, pe 16 martie, Gabriela Firea anunțase un nou pachet legislativ cu reduceri și vouchere, între care TVA de 5% la scutece, lapte și mâncare pentru bebeluși, vouchere lunare de 1.500 de lei pentru creșe, grădinițe, after-school private pentru familiile cu venituri maxime de aproximativ 8.000 de lei, card de reduceri și dobânzi mai mici la creditele imobiliare pentru familii numeroase.

Gabriela Firea, care este anunțată candidata PSD la Primăria București, scria la acel moment că ”creșterea natalității este o prioritate pentru mine și toți colegii coaliției de guvernare, deoarece România se confruntă cu o masivă scădere demografică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.