Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a demis, joi, pe şeful Poliţiei Locale din Bucureşti, Daniel Răşică, transmite News.ro.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că primarul general, Nicuşor Dan, a semnat, joi, dispoziţia prin care a fost demis şeful Poliţiei Locale Bucureşti, Daniel Răşică.

Conform Digi24, Nicuşor Dan a luat decizia de a-l înlocui pe şeful Poliţiei Locale după ce instituţia nu a fost capabilă să gestioneze situaţia din parcul IOR, unde bucata retrocedată din parc a fost defrişată masiv. În aceeaşi zonă au avut loc şi repetate incendii de vegetaţie.

În septembrie 2020, Nicuşor Dan, pe atunci candidat susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, a prezentat ”caracatiţa” de la Primăria Capitalei manevrată de gruparea Pandele-Firea şi prin care Bucureştiul este condus pe bază de cumetrie.

El susţinea atunci că aceste persoane sunt fie oameni de încredere ai cuplului Pandele-Firea, fie sunt neamuri sau parteneri de afaceri, ori copiii de vecini, de neamuri şi de parteneri de afaceri.

El amintea de Speranţa Cliseru, care era prefectul Capitalei când au avut loc protestele din 10 august 2018, de Mihai Daniel Răşică, venit direct din Poliţia Locală Voluntari, sau despre Vica Nela Vrânceanu, sora mai mare a Gabrielei Firea, director executiv în Primăria Voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.