Ninge abundent în București în dimineața zilei de sâmbătă, iar stratul de zăpadă acoperă acum carosabilul, determinând o dificultate crescută în trafic în special la circulația unor tramvaie. Utilajele de deszăpezire nu au reușit încă să intervină pe arterele principale și secundare ale orașului. Rareș Hopincă, prefectul, a adus la cunoștința publicului că utilajele vor fi active abia după încetarea ninsorii, în jurul orei 7 dimineața.

La ora 7 dimineața, prefectul a declarat în jurnalul Digi24 că ninge viscolit și că intervenția utilajelor va avea loc după încetarea ninsorii. Deși condițiile de iarnă sunt prezente, drumurile nu sunt blocate, iar conducătorii auto sunt sfătuiți să evite deplasările cu mașina dacă aceasta nu este pregătită pentru circulație în astfel de condiții. Prefectul a subliniat că operațiunile de deszăpezire pentru principalele sensuri de circulație și aleile vor fi efectuate după oprirea ninsorii, adică într-un interval de 1-2 ore conform prognozelor meteorologice, asigurând că utilajele sunt pregătite pentru intervenție.

STB anunță linii de tramvaie cu circulația oprită

Serviciul de Transport București (STB) a informat că liniile de tramvai 14 și 36 sunt blocate în zona Șoseaua Pantelimon/Bdul. Ferdinand, din cauza deraierii unui tramvai. De asemenea, autobuzele circulă pe carosabil în locul calelor de tramvai și efectuează opriri în stații la bordură, conform STB.

La nivel național, ninsorile au început vineri, iar temperaturile au înregistrat o scădere de 11 grade de la o zi la alta. Meteorologii prognozează o grosime medie a stratului de zăpadă de 10 cm până în seara zilei de sâmbătă. Vântul va avea intensitate moderată, cu viteze de 40-45 km/h, iar temperaturile vor scădea semnificativ, cu o maximă de doar două grade.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o informare privind precipitații moderate și intensificări ale vântului valabilă până sâmbătă după-amiaza în majoritatea regiunilor. Conform prognozei, se vor înregistra precipitații temporare în toate regiunile, cu cantități moderate în Muntenia și zona Carpaților Orientali, unde se pot acumula între 10 și 15 l/mp și local peste 20 l/mp.

Meteorologii anunță că ploi vor fi în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei, transformându-se în ninsoare în cursul după-amiezei de vineri. În noaptea de vineri spre sâmbătă, precipitațiile se vor extinde și în restul teritoriului, determinând depunerea unui strat consistent de zăpadă. Sâmbătă, ninsorile vor continua în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, dar în general în cantități reduse. De asemenea, se așteaptă intensificări temporare ale vântului în toate regiunile, cu viteze de 40-50 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, reducând vizibilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.