Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra a două autocamioane, aproximativ 30.000 pachete de țigări, ascunse și nedeclarate. Țigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferii nu au putut prezenta documente de proveniență.

La data de 03.02.2024, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru a intra în țară doi cetățeni bulgari, în vârstă de 46 respectiv 47 de ani, aflați la volanul unor autocamioane înmatriculate în Polonia care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte sanitare pe ruta Bulgaria-Polonia.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, deasupra paleților cu obiecte sanitare, dar și sub aceștia, mai multe cutii din carton ce conțin pachete cu țigări.

Cu ocazia inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea totală de 29.697 pachete de țigări (62 de baxuri), estimată la o valoare de peste 800.000 lei. Țigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferii nu au putut prezenta documente de proveniență.

Referitor la ţigaretele ascunse, cei doi şoferi au declarat că urmau să le ducă în Franța pentru a fi vândute pe piața neagră.

Totodată, în cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul cabinei şoferilor mai multe documente de provenienţă care atestau faptul că obiectele sanitare urmau să ajungă în Marea Britanie, și nu în Polonia.

Întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră iar în cauză, față de șoferii bulgari a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete și uz de fals, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.