Cătălin Drulă, președintele USR și deputat de Timiș, a publcat vineri mai multe documente legate de licitația câștigată de Automobile Bavaria pentru livrarea a 600 de BMW-uri către Poliția Română. E vorba despre specificațiile tehnice inițiale, despre care ministrul de Interne Lucian Bode a declarat public că ar fi fost aprobate de Drulă, în calitate de ministru al Transporturilor. Drulă susține că respectivele specificații tehnice nu au ajuns niciodată la Transporturi, fiind un document intern al Poliției Române.

”Bode-BMW, demascat! A mințit Guvernul, Parlamentul și întreaga Românie. Documentele pe care le prezint azi demonstrează negru pe alb că doctor Bode a manipulat pozele prezentate în conferința lui de presă. Și că a cheltuit o mulțime de bani publici pe o campanie otrăvită, ca să mintă în legătură cu afacerea Iohannis-BMW. REALITATEA: nici eu, nici USR nu avem nicio legătură cu specificațiile tehnice cu dedicație. Nu sunt semnate, nu sunt aprobate, nu sunt asumate de mine. Este un document intern al Poliției, prezentat mincinos și manipulatoriu ca fiind semnat/aprobat de mine. Demonstrăm în continuare această colosală minciună”, a scris Drulă într-o postare pe Facebook.

Lucian Bode, ministru de interne în actualul Guvern a susținut pe 6 octombrie, într-o conferință de presă, că Drulă ar fi aprobat cererea de finanțare a achiziției mașini pentru poliție în perioada în care era ministru al transporturilor, inclusiv detaliile tehnice – detalii care erau personalizate pentru mașinile BMW și firma prietenului președintelui Iohannis. Bode a refuzat să prezinte ziariștilor documentele complete, furnizând doar câteva extrase din contractul de finanțare, dar fără ca pe vreo anexă tehnică să existe semnătura lui Drulă sau o altă semnătură de la Ministerul Transporturilor. Ulterior, PNL a început o campanie publicitară prin care l-a acuzat pe Drulă că a aprobat afacerea BMW.

Vineri, Cătălin Drulă a postat pe contul său de Facebook un document despre care arată că este anexa cu cerințele tehnice inițiale ale achiziției, semnată de Poliția Română și nu de reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, așa cum susținea actualul ministru de Interne, Lucian Bode.

Cătălin Drulă arată că ”Poliția a făcut cercetare de piață cu modele auto, care s-ar potrivi pentru achiziție. Apar acolo mai multe modele și mărci (altele decât BMW) care au fost considerate potrivite de polițiști când au făcut proiectul tehnic. TOATE acele modele au fost excluse ulterior prin caracteristicile tehnice din caietul de sarcini cu dedicație”.

”Părerea lui Don Klaus, capo di tutti capi al acestui sistem mafiot, nu mă interesează. Pe el, complice la această afacere, să-l întrebe DNA de sănătate”, a mai spus președintele USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.