Valoarea investiţiei pentru consolidarea, extinderea şi modernizarea Cinematografului Favorit a fost majorată de la aproape 65 de milioane de lei cu TVA la circa 129 milioane de lei cu TVA, după ce Consiliul Local Sector 6 a adoptat un proiect de hotărâre pe această temă în şedinţa de marţi, relatează Agerpres.

„Execuţia lucrărilor la acest obiectiv a fost începută în octombrie 2018, ca urmare a încheierii contractului de lucrări nr.181/30.10.2018. Pe perioada derulării contractului au intervenit situaţii a căror apariţie şi efecte nu puteau fi prevăzute de către executant, la data depunerii ofertei, ce au condus la apariţia unei disproporţii de prestaţii între părţi. Deoarece cea mai mare parte a structurii este metalică, iar în anul 2021 exista o majorare semnificativă a preţurilor produselor siderurgice, în mod special în cazul acestui contract, unde structura metalică este din oţeluri speciale, s-au înregistrat creşteri de peste 70%, comparativ cu prevederile din Ordonanţa Guvernului 15/31.08.2021, unde revizuirea preţului se face doar prin indicii (ICCM) ce asigură cca 10-11% din creşterea preţurilor”, prevede actul normativ.

Potrivit sursei citate, contractul de execuţie a încetat de comun acord. „În aceste condiţii este nevoie de reluarea serviciilor de proiectare, în vederea actualizării indicatorilor economici şi a Devizului General”, se mai menţionează în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.