Costin Iordache, directorul financiar al TAROM, revine în funcția de Director General al Companiei doar la trei luni de la înlocuirea sa. În urma demisiei lui Bogdan Popescu la sfârșitul anului trecut, Consiliul de Administrație al TAROM l-a reconfirmat pe Costin Iordache în funcția de Director General interimar, conform unui comunicat de presă emis în data de 8 ianuarie 2024. Mandatul lui Iordache începe efectiv din data de 9 ianuarie.

Potrivit comunicatului, Consiliul de Administrație a luat decizia de numire a lui Costin Iordache în funcția de director general interimar în data de 5 ianuarie 2024. Iordache este absolvent al Academiei de Studii Economice și al programului Leadership Excellence de la Universitatea Berlin, având o experiență de peste 18 ani în companii naționale și internaționale precum ABN AMRO BANK, Romtelecom sau Telekom Group. Membrii Consiliului au apreciat atât contribuția directă a lui Iordache la stabilizarea activității TAROM în timpul mandatului său anterior (ianuarie-octombrie 2023), cât și modul în care acesta a colaborat în noul structură de top management a TAROM.

Consiliul de Administrație a luat în considerare asigurarea continuității activității companiei și a planului de restructurare asumat de management. Mandatul lui Costin Iordache începe imediat ce Bogdan Popescu, fostul director general al TAROM, își încheie activitatea în companie.

Comunicatul TAROM subliniază că obiectivul principal al echipei de management rămâne implementarea planului de restructurare pentru revitalizarea companiei și transformarea acesteia într-o organizație profitabilă și modernă.

De asemenea, se menționează că TAROM va primi două avioane noi de tip Boeing 737 Max începând cu august 2025, conform unui comunicat de presă anterior. Această achiziție face parte din condițiile impuse de Comisia Europeană în cadrul planului de restructurare al companiei.

Comisia Europeană urmează să aprobe în curând ajutorul de stat în valoare de 900 de milioane de lei pentru TAROM, dar aceasta necesită implementarea planului de restructurare, inclusiv restructurări de personal. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat anterior că TAROM trebuie să ajungă la un procent de 90% personal navigant și 10% personal de suport, ca parte a procesului de reorganizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.