Un incendiu produs luni seara la substația Nițu Vasile a condus la întreruperea tensiunii rețelei de contact în zona Piața Sudului, ducând la blocarea circulației tramvaielor liniilor 1 și 10 și a troleibuzelor linilor 73 și 76, transmite Societatea de Transport Bucuresti (STB).

„Incendiul a fost stins cu sprijinul ISU București – Ilfov la ora 18:38. După lichidarea incendiului, s-au analizat toate posibilitățile repunerii pe traseu a tramvaielor și a troleibuzelor afectate. Din pacate, avaria majoră produsă în rețeaua electrică nu poate fi remediată rapid, STB SA fiind astfel în situația de a lua măsuri operative pentru ca utilizatorii transportului public să poată utiliza în continuare serviciile societății”, informează STB.

Până în acest moment s-a identificat soluția prin care tramvaiele liniei 1 și 10 circulă de la Banu Manta, sens Romprim, deviat de la Piața Sudului, cu întoarcere la Șura Mare.

Călătorii troleibuzelor liniei 73 pot utiliza varianta alternativă data de transportul cu autobuzul liniei 313, iar cei ai troleibuzelor liniei 76 vor putea fi preluați de autobuzele liniei 381, cu un parc mărit de autobuze.

Pentru preluarea fluxului de călători la tramvaie s-a înființat o linie navetă care circulă de la Romprim la Piața Sudului.

„Comisia de analiză formată din specialiștii ISU, respectiv cei ai STB SA analizează identificarea cauzelor ce au condus la acest eveniment nedorit. Ne cerem scuze călătorilor și îi asigurăm că facem tot ce este posibil pentru ca utilizatorii transportului public să nu aibă de suferit”, mai transmite STB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.