Un lucru constatat de toate studiile de specialitate este faptul că dependența de jocurile de noroc este una din cele mai puternice dependențe din lumea modernă. Dependența de jocuri de noroc este un tip de tulburare de control al impulsurilor care se caracterizează prin incapacitatea unui individ de a rezista impulsurilor de a juca la noroc, chiar și atunci când persoana știe că va avea ca rezultat probleme financiare semnificative. Dependența este o afecțiune cronica care poate fi tratată cu diferite tratamente ce ajută la gestionarea simptomelor persoanei dependente; acestea pot include medicamente, psihoterapie, grupuri de sprijin sau autoajutorare.

Israelul a înteles nocivitatea jocurilor de noroc încă din anii 60 și le-a interzis total pe teritorul țării. Primul pas în a reduce numărul de persoane dependente de jocurile de noroc este închiderea operatorilor din acest segment de piață, iar în acest sens, deputatul Alfred Simonis a depus o inițiativă legislativă pentru modificarea legii jocurilor de noroc.

„Am depus astăzi în Parlament o inițiativă pentru modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, iar aceasta prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților. Știu că o astfel de inițiativă va naște mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependența față de jocurile de noroc.

Fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare, mai ales în rândul tinerilor, aceștia dezvoltând o adicție extrem de periculoasă. Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel, mai ales că spațiile în care se poate juca se află la tot pasul. Experiența altor state europene ne arată că localizarea sălilor de joc în afara localităților scade numărul jucătorilor, iar prin modificările aduse acestei legi luăm și o măsură de prevenire a dependenței față de jocurile de noroc.” spune deputatul de Timiș, Alfred Simonis, într-o postare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.