Naţionala de rugby a României a învins selecţionata Uruguayului, cu scorul de 30-22 (17-3), duminică, într-un meci test desfăşurat la Montevideo, transmite Agerpres. ”Stejarii’ ‘au câştigat cu acest prilej şi Trofeul Banco Santander, pus în premieră în joc în întâlnirile dintre cele două echipe, potrivit site-ului Federaţiei Române de Rugby. România a început în forţă partida de pe Stadionul Charrua şi a marcat un eseu în minutul 5, prin Alexandru Bucur, transformat de Gabriel Rupanu (7-0).

În minutul 13, România a rămas în 14 jucători după ce Tudor Butnariu a primit cartonaş roşu pentru placaj periculos. Pentru a putea lega grămezile şi a avea jucător de linia 1, pe teren a intrat Eugen Căpăţână în locul lui Johan van Heerden. Deşi în inferioritate numerică pe teren, ”stejarii” au reuşit al doilea eseu, în minutul 19, prin Gabriel Rupanu, care a reuşit şi transformarea.

Diferenţa a crescut pe tabela de marcaj la 17-0, după ce Rupanuy a transformat o lovitură de pedeapsă (33).

Los Teros au reuşit în finalul reprizei primele lor puncte, prin Felipe Berchesi, din lovitură de penalitate, scorul pauzei fiind 17-3 pentru România.

Uruguayenii au avut un început foarte bun de repriză secundă, reuşind un eseu prin Santiago Civetta (17-8), într-un moment în care pe teren se mai aflau 13 ”stejari” (Mihai Lămboiu primise cartonaş galben). a revenit la un avantaj de 12 puncte, după o penalitate fructificată de Gabriel Rupanu (20-8).

Gazdele au avut în continuare minute bune de joc şi au reuşit două eseuri consecutive, prin Manuel Ardao (56) şi Rodrigo Silva (58), ambele transformate de Felipe Berchessi, trecând la conducere, 22-20.

Finalul a aparţinut echipei antrenate de Andy Robinson, care au înscris dintr-o lovitură de pedeapsă prin Rupanu (23-22), iar apoi au reuşit o încercare prin Cristi Boboc, transformată de Vlădut Popa, scorul final fiind de 30-22 pentru România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.