Primăria București va lansa, în cel mai scurt timp, în SEAP documentaţia pentru achiziţia a 100 troleibuze pentru care există finanţare nerambursabilă din Fondul de Mediu, a anunţat marţi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Cele 100 de troleibuze noi se vor achiziţiona suplimentar faţă de cele 22 de troleibuze finanţate prin PNRR. Valoarea estimată totală a acestui proiect este de 273.109.244 lei fără TVA, finanţare din veniturile Fondului de Mediu obţinute din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră”, a scris pe contul de Facebook Nicuşor Dan, potrivit Agerpres,.

Potrivit acestuia, cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 metri, au podeaua complet coborâtă, spaţiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilităţi, au în dotare computer de gestiune management vehicul cu funcţii GPS, sistem de informare audio-video, aer condiţionat şi au o autonomie minimă de 20 de kilometri.

Nicuşor Dan a precizat că garanţia funcţionării este de minimum 300.000 de kilometri de la data punerii în exploatare sau de minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu şi pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreţinerea planificată, consumabilele şi manopera efectuată în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.