Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marți că vrea să dea în folosinţă în 2023 o nouă linie de tren metropolitan pe traseul Gara de Nord – Pipera – Gara Obor, potrivit agenției News.ro.

„Există o linie care circulă azi, e vorba de Gara de Nord – Otopeni, putem să spunem că este primul tren metropolitan. Vrem să facem acelaşi lucru, asta este linia de Ploieşti care este modernizată, vrem să facem acelaşi lucru până la Periş, care este limita administrativă a judeţului Ilfov, până unde avem competenţă, în sensul că o să fie trenul la 30 de minute. (…) S-a dat recent o ordonanţă de urgenţă pentru protocoalele pe care autorităţile locale pot să le facă cu Ministerul Transporturilor pentru astfel de trenuri metropolitane. Aşteptăm de la Guvern o hotărâre care probabil o să iasă până la sfârşitul lunii august cu normele metodologice pentru acest protocol. Există zone din Bucureşti în care liniile sunt modernizate. Lipsesc nişte peroane, inclusiv în zona Pipera şi modernizarea acestor staţii intermediare care există, dar nu sunt corespunzătoare. Ele ar putea funcţiona şi azi. Şi mai lipseşte acest parteneriat”, a declarat Nicuşor Dan, marţi la Digi 24.

Edilul a mai anunţat că a fost făcut un studiu de fezabilitate care „descrie tot ce se întâmplă aici, trebuie să facem un studiu de fezabilitate care ar putea dura trei-patru luni, după aceea imediat construirea peroanelor, care ar mai putea dura trei-patru luni”.

„Eu îmi doresc să circulăm pe această line la anul”, a adăugat edilul general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.