Abonamentele pentru mijloacele de transport public ale Societăţii de Transport Bucureşti STB SA, pentru elevii şi studenţii care învaţă în şcolile şi unversităţile de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov vor fi eliberate online, în urma încheierii unui protocol între Ministerul Educaţiei şi STB SA, relatează News.ro.

În baza acestui document, Ministerul Educaţiei va permite accesul STB SA la platforma Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) şi la Registrul Matricol Unic (RMU), pentru a valida şi verifica automat, în condiţii sporite de securitate informatică şi cu respectarea legislaţie privind datele cu caracter personal, calitatea de elev sau student a beneficiarului.

Protocolul de colaborare a fost semnat de către ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu şi de directorul general al STB SA, Mihai Criţ, şi prevede dezvoltarea de către STB SA a interfeţei care să faciliteze obţinerea online a abonamentelor gratuite pentru elevi, respectiv cu reducere pentru studenţi, pe baza solicitării acestora. Astfel, Ministerul Educaţiei permite accesul Societăţii de Transport Bucureşti STB SA la platforma Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) şi Registrul Matricol Unic (RMU), pentru a valida şi verifica automat calitatea de elev/ student, în condiţii sporite de securitate informatică.

Noua platformă va permite obţinerea abonamentelor metropolitane din zona Bucureşti – Ilfov valabile pe perioada anului şcolar, pe toate liniile de transport public de suprafaţă, indiferent de operatorul de transport, conform legislaţiei în vigoare.

„Transformarea digitală a proceselor pleacă de la nevoile consumatorului. Prin acest parteneriat oferim elevilor posibilitatea de a folosi tehnologiile actuale în vederea obţinerii mai rapide a abonamentelor de transport, fără a se mai deplasa la centrele de vânzare ale STB SA”, a declarat directorul general al STB, Adrian Criţ.

Potrivit acestuia, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării oferă suportul tehnic în vederea respectării trasabilităţii schimbului de date necesar dezvoltării platformei digitale. Platforma va fi pusă, într-o primă fază, la dispoziţia elevilor, apoi dezvoltată pentru obţinerea abonamentelor pentru studenţi.

La rândul său, ministrul Educaţiei a transmis, pe Facebook, că schimbul de informaţii se va realiza cu asigurarea protecţiei datelor cu caracter personal, potrivit Regulamentului european 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), adoptat de Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.