Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a exprimat luni, în cadrul bilanțului DNA, o preocupare cu privire la posibilitatea ca prejudiciul adus justiției să fie uneori cauzat chiar de către magistrați înșiși. Ca exemplu, a menționat cazul unei judecătoare implicate în dosarul tragicului accident provocat de șoferul drogat în care au fost ucise două persoane la 2 Mai.

„Am fost profund șocată când am aflat că o judecătoare din Mangalia ar fi întrebat în sala de judecată dacă una dintre victimele accidentului de la 2 Mai este prezentă… Este îmbucurător că Inspecția Judiciară a reacționat!”, a declarat Gorghiu, conform unui comunicat emis de Ministerul Justiției.

Ministra a subliniat, de asemenea, necesitatea abandonării pasivității în fața unui „concurs de invective și atacuri personale îndreptate împotriva procurorilor din DNA, indiferent de identitatea acestora”, pentru a avea un an 2024 mai sănătos din punct de vedere judiciar.

„E important să vă apărați reputația, sau să beneficiați de apărare, cu mai multă fermitate, rapiditate și eficiență, indiferent de originea atacului. Deoarece afectarea reputației înseamnă un prejudiciu atât pentru instituție, cât și pentru sistemul judiciar în ansamblu”, a concluzionat Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.